Meteen naar de inhoud

Top 10 Beste Indonesisch Restaurant Amsterdam

Indonesisch restaurant Amsterdam keuken is een rijke en diverse mix van smaken, aroma’s en kookstijlen, die de geschiedenis, geografie en culturele invloeden van het land weerspiegelen. In Amsterdam bieden Indonesische restaurants een voorproefje van dit culinaire erfgoed en brengen traditionele gerechten, recepten en ingrediënten uit de hele archipel samen. Of u nu een doorgewinterde fijnproever of een nieuwsgierige reiziger bent, een Indonesian restaurant in Amsterdam is de perfecte plek om de essentie van deze keuken te ervaren, van de pittige en pittige sambals tot de zoete en hartige saté en nog veel meer. In dit artikel zullen we enkele van de beste Indonesische restaurants in Amsterdam verkennen en wat ze te bieden hebben. Dus leun achterover, pak een vork en maak je klaar om een reis te maken door de heerlijke wereld van Indonesisch eten.

Beste Indonesisch Restaurant Amsterdam

Indonesisch Restaurant Amsterdam

 

1. Sama Sebo

Sama Sebo is een bekend Indonesisch restaurant in Amsterdam, bekend om zijn authentieke en heerlijke keuken. Het restaurant biedt een breed scala aan traditionele Indonesische gerechten, waaronder saté (spiesvlees), nasi goreng (gebakken rijst) en mie goreng (gefrituurde noedels), allemaal bereid met verse ingrediënten en authentieke kruiden.

De sfeer bij Sama Sebo is warm en uitnodigend, met een traditionele Indonesische inrichting en een open keuken waar gasten de chef-koks in actie kunnen zien. Of u nu in de stemming bent voor een snelle hap of een ontspannen maaltijd, Sama Sebo biedt voor elk wat wils, met een menu met zowel kleine borden als grote schotels die perfect zijn om te delen.

Naast het uitstekende eten biedt Sama Sebo ook een goed samengesteld wijn- en cocktailmenu, waardoor het een geweldige keuze is voor een avondje uit met vrienden of een speciale gelegenheid. Dus als je op zoek bent naar een voorproefje van Indonesië in Amsterdam, zorg er dan voor dat je Sama Sebo bezoekt.

Adres: Pieter Cornelisz Hooftstraat 27, 1071 BL Amsterdam

Telefoon: +31206628146

2. Restaurant Blauw Amsterdam

Restaurant Blauw is een populair Indonesisch restaurant in Amsterdam, waar gasten een voorproefje krijgen van de traditionele Indonesische keuken in een ontspannen en gastvrije sfeer. Het menu van Restaurant Blauw biedt een breed scala aan gerechten, waaronder saté (spiesvlees), nasi goreng (gebakken rijst) en gado gado (groentesalade met pindasaus), allemaal gemaakt met verse ingrediënten en authentieke kruiden.

Een van de opvallende kenmerken van Restaurant Blauw is de toewijding aan het gebruik van lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten, waardoor het een geweldige keuze is voor milieubewuste gasten. Het restaurant biedt ook een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties, waardoor het toegankelijk is voor dineergasten met dieetbeperkingen.

Adres: Amstelveenseweg 158-160, 1075 XN Amsterdam

Telefoon: +31206755000

3. Kantjil & De Tijger

Kantjil &de Tijger is een hoog aangeschreven Indonesisch restaurant gelegen in Amsterdam, bekend om zijn heerlijke eten en ontspannen sfeer. Het menu van Kantjil &de Tijger biedt een scala aan traditionele Indonesische gerechten, waaronder saté (spiesvlees), nasi goreng (gebakken rijst) en gado gado (groentesalade met pindasaus), allemaal gemaakt met verse ingrediënten en authentieke kruiden.

Een van de opvallende kenmerken van Kantjil &de Tijger is de toewijding aan het gebruik van lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten, waardoor het een populaire keuze is voor milieubewuste eters. Het restaurant biedt ook een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties, zodat er voor elk wat wils op het menu staat.

Naast het uitstekende eten beschikt Kantjil &de Tijger ook over een stijlvol en modern interieur, met een open keuken en een gezellige bar. Of je nu in de stemming bent voor een snelle hap of een ontspannen maaltijd, Kantjil &de Tijger is een geweldige keuze voor de Indonesische keuken in Amsterdam. Dus waarom niet langskomen en de smaken van Indonesië zelf proeven.

Adres: Spuistraat 291-293, 1012 VS Amsterdam

Telefoon: +31206200994

Controleer ook, Beste Restaurant Amsterdam Centrum

4. Restaurant Max

Restaurant Max is een bekend Indonesisch restaurant in Amsterdam, waar gasten de traditionele Indonesische keuken proeven in een comfortabele en uitnodigende sfeer. Het menu van Restaurant Max biedt een verscheidenheid aan gerechten, waaronder saté (spiesvlees), nasi goreng (gebakken rijst) en gado gado (groentesalade met pindasaus), allemaal gemaakt met verse ingrediënten en authentieke kruiden.

Een van de opvallende kenmerken van Restaurant Max is de toewijding aan het gebruik van lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten, waardoor het een populaire keuze is voor milieubewuste diners. Het restaurant biedt ook een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties, zodat er voor elk wat wils op het menu staat.

Adres: Herenstraat 14, 1015 CA Amsterdam

Telefoon: +31204200222

5. Indonesisch Restaurant Long Pura

Indonesisch Restaurant Long Pura is een goed aangeschreven Indonesisch restaurant gelegen in Amsterdam, bekend om zijn authentieke keuken en gastvrije sfeer. Het menu van Long Pura biedt een breed scala aan traditionele Indonesische gerechten, waaronder saté (spiesvlees), nasi goreng (gebakken rijst) en gado gado (groentesalade met pindasaus), allemaal gemaakt met verse ingrediënten en authentieke kruiden.

Een van de opvallende kenmerken van Long Pura is de toewijding aan het gebruik van lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten, waardoor het een populaire keuze is voor milieubewuste diners. Het restaurant biedt ook een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties, zodat er voor elk wat wils op het menu staat.

Naast het uitstekende eten, beschikt Long Pura ook over een gezellig en ontspannen interieur, compleet met een traditionele Indonesische inrichting en een vriendelijk, deskundig personeel. Of je nu in de stemming bent voor een snelle hap of een ontspannen maaltijd, Long Pura is een geweldige keuze voor de Indonesische keuken in Amsterdam. Dus waarom niet langskomen en de smaken van Indonesië zelf proeven.

Adres: Rozengracht 46-48, 1016 ND Amsterdam

Telefoon: +31206238950

Beste Indonesie Restaurant Amsterdam

Amsterdam heeft een aantal fantastische Indonesische restaurants waar u kunt genieten van heerlijke gerechten uit de Indonesische keuken. Hieronder vindt u enkele suggesties voor de beste Indonesische restaurants in Amsterdam:

 1. Sari Citra: Dit restaurant biedt authentieke Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en nasi goreng. Het heeft een gezellige sfeer en is gelegen in de buurt van het Vondelpark.
 2. Blauw: Dit restaurant biedt verfijnde Indonesische gerechten met een moderne twist. Het heeft een elegante sfeer en is gelegen in de buurt van de Albert Cuypmarkt.
 3. Long Pura: Dit restaurant biedt traditionele Indonesische gerechten en heeft een gezellige sfeer. Het is gelegen in de buurt van het Westerpark.
 4. Tempo Doeloe: Dit restaurant biedt heerlijke Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en saté. Het heeft een traditionele sfeer en is gelegen in de buurt van het Rembrandtplein.
 5. Kantjil & de Tijger: Dit restaurant biedt een gevarieerd menu met Indonesische gerechten en heeft een gezellige sfeer. Het is gelegen in het centrum van Amsterdam.

Of u nu een liefhebber bent van de Indonesische keuken of gewoon op zoek bent naar een heerlijke maaltijd, deze restaurants bieden heerlijke gerechten en een gezellige sfeer in Amsterdam.

Beste Indonesie Restaurant Amsterdam is een hoog aangeschreven Indonesisch restaurant gelegen in Amsterdam, bekend om zijn heerlijke keuken en gastvrije sfeer. Het menu van Beste Indonesie biedt een breed scala aan traditionele Indonesische gerechten, waaronder saté (spiesvlees), nasi goreng (gebakken rijst) en gado gado (groentesalade met pindasaus), allemaal gemaakt met verse ingrediënten en authentieke kruiden.

Een van de opvallende kenmerken van Beste Indonesie is de toewijding aan het gebruik van lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten, waardoor het een populaire keuze is voor milieubewuste diners. Het restaurant biedt ook een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties, zodat er voor elk wat wils op het menu staat.

Leukste Indonesische Restaurants Amsterdam

Als u op zoek bent naar de leukste Indonesische restaurants in Amsterdam, dan zijn er verschillende fantastische opties om uit te kiezen. Hieronder vindt u enkele suggesties voor de leukste Indonesische restaurants in Amsterdam:

 1. Blauw: Dit restaurant heeft een modern interieur en biedt verfijnde Indonesische gerechten. Het heeft ook een prachtig terras waar u kunt genieten van uw maaltijd in de buitenlucht.
 2. Satebar: Dit restaurant heeft een gezellige sfeer en biedt heerlijke Indonesische gerechten, waaronder saté en rijsttafels. Het heeft ook een bar waar u kunt genieten van een drankje.
 3. Bunga Mawar: Dit restaurant heeft een traditionele sfeer en biedt heerlijke Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en nasi goreng. Het heeft ook een prachtig terras waar u kunt genieten van uw maaltijd.
 4. Toko Ramee: Dit restaurant heeft een informele sfeer en biedt heerlijke Indonesische gerechten tegen een betaalbare prijs. Het is ook een toko, waar u Indonesische ingrediënten en producten kunt kopen.
 5. Tempo Doeloe: Dit restaurant heeft een traditionele sfeer en biedt heerlijke Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en saté. Het heeft ook een prachtig terras waar u kunt genieten van uw maaltijd.

Of u nu op zoek bent naar verfijnde Indonesische gerechten of een informele sfeer, deze restaurants bieden heerlijke gerechten en een gezellige sfeer in Amsterdam.

Amsterdam is de thuisbasis van een verscheidenheid aan uitstekende Indonesische restaurants, elk met zijn eigen unieke kijk op deze smaakvolle en heerlijke keuken.

Indonesische Restaurants Amsterdam Centrum

Er zijn verschillende fantastische Indonesische restaurants in het centrum van Amsterdam waar u kunt genieten van heerlijke gerechten uit de Indonesische keuken. Hieronder vindt u enkele suggesties voor Indonesische restaurants in Amsterdam Centrum:

 1. Sari Citra: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Vondelpark en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en nasi goreng. Het heeft een gezellige sfeer en is perfect voor een avondje uit.
 2. Blauw: Dit restaurant is gelegen in de buurt van de Albert Cuypmarkt en biedt verfijnde Indonesische gerechten met een moderne twist. Het heeft een elegant interieur en is perfect voor een romantisch diner.
 3. Dewi Sri: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Leidseplein en biedt een gevarieerd menu met Indonesische gerechten. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een snelle maaltijd.
 4. Indrapura: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Rembrandtplein en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en saté. Het heeft een gezellig interieur en is perfect voor een avondje uit met vrienden.
 5. Puri Mas: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Waterlooplein en biedt heerlijke Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en rendang. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een ontspannen diner.

Of u nu op zoek bent naar traditionele Indonesische gerechten of verfijnde gerechten met een moderne twist, deze restaurants bieden heerlijke opties in het centrum van Amsterdam.

Het centrum van Amsterdam is de thuisbasis van een aantal uitstekende Indonesische restaurants, die dineergasten de kans bieden om de smaken en cultuur van Indonesië in het hart van de stad te ervaren.

Batavia Amsterdam Indonesisch Afhaal Restaurant

Batavia Amsterdam is een populair Indonesisch afhaalrestaurant in Amsterdam. Het restaurant biedt een breed scala aan traditionele Indonesische gerechten, waaronder saté (spiesvlees), nasi goreng (gebakken rijst) en gado gado (groentesalade met pindasaus), allemaal gemaakt met verse ingrediënten en authentieke kruiden.

Een van de opvallende kenmerken van Batavia Amsterdam is de toewijding aan het gebruik van lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten, waardoor het een populaire keuze is voor milieubewuste diners. Het restaurant biedt ook een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties, zodat er voor elk wat wils op het menu staat.

Indonesisch Restaurant Amsterdam Noord

Als u op zoek bent naar een Indonesisch restaurant in Amsterdam Noord, dan zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Hieronder vindt u enkele suggesties:

 1. Kantjil & de Tijger: Dit restaurant is gelegen aan de rand van het Centraal Station van Amsterdam en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder rijsttafels en saté. Het heeft een gezellige sfeer en is perfect voor een snelle lunch of een avondje uit met vrienden.
 2. Batavia: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het IJ en biedt heerlijke Indonesische gerechten, waaronder rendang en gado-gado. Het heeft een mooi interieur en biedt een prachtig uitzicht op het water.
 3. Betawi: Dit restaurant is gelegen in het hart van Amsterdam Noord en biedt een gevarieerd menu met Indonesische gerechten. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een ontspannen diner met vrienden of familie.
 4. Kadijk: Dit restaurant is gelegen aan de rand van het Oostelijk Havengebied en biedt een combinatie van Indonesische en Surinaamse gerechten. Het heeft een gezellige sfeer en is perfect voor een avondje uit met vrienden.
 5. Srikandi: Dit restaurant is gelegen aan de rand van het Noorderpark en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder nasi goreng en saté. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een snelle maaltijd.

Of u nu op zoek bent naar een traditioneel Indonesisch gerecht of een combinatie van Indonesische en Surinaamse gerechten, deze restaurants bieden heerlijke opties in Amsterdam Noord.

De Indonesische keuken is een populaire keuze voor veel dineergasten in Amsterdam, en de wijk Amsterdam Noord is de thuisbasis van een aantal uitstekende Indonesische restaurants.

Indonesie Restaurant Amsterdam Oost

Als u op zoek bent naar een Indonesisch restaurant in Amsterdam Oost, dan zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Hieronder vindt u enkele suggesties:

 1. Tempo Doeloe: Dit restaurant is gelegen in het hart van Amsterdam Oost en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder verschillende rijsttafels en saté. Het heeft een gezellige sfeer en is perfect voor een avondje uit met vrienden of familie.
 2. Dapur Mekar: Dit restaurant is gelegen aan de rand van het Oosterpark en biedt een combinatie van Indonesische en Surinaamse gerechten. Het heeft een gezellig interieur en is perfect voor een ontspannen diner met vrienden.
 3. Bali James: Dit restaurant is gelegen aan de rand van het stadsdeel en biedt heerlijke Indonesische gerechten, waaronder rendang en soto ayam. Het heeft een moderne uitstraling en is perfect voor een romantisch diner.
 4. Koffiehuis Van den Volksbond: Dit restaurant is gelegen in de Indische Buurt en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder nasi goreng en saté. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een snelle maaltijd.
 5. Indrapura: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Oosterpark en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder gado-gado en ayam goreng. Het heeft een chique interieur en is perfect voor een speciale gelegenheid.

Of u nu op zoek bent naar een traditioneel Indonesisch gerecht of een combinatie van Indonesische en Surinaamse gerechten, deze restaurants bieden heerlijke opties in Amsterdam Oost.

De wijk Amsterdam Oost is de thuisbasis van een aantal uitstekende Indonesische restaurants, die dineergasten de kans bieden om de smaken en cultuur van Indonesië in dit charmante deel van de stad te ervaren.

Indonesisch Restaurant Amsterdam Zuid

Als u op zoek bent naar een Indonesisch restaurant in Amsterdam Zuid, dan zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Hieronder vindt u enkele suggesties:

 1. Blauw: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Vondelpark en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder verschillende rijsttafels en saté. Het heeft een modern interieur en is perfect voor een avondje uit met vrienden of familie.
 2. Long Pura: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Museumplein en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder nasi goreng en rendang. Het heeft een gezellig interieur en is perfect voor een ontspannen diner met vrienden.
 3. Sari Citra: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Olympisch Stadion en biedt een combinatie van Indonesische en Surinaamse gerechten. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een snelle maaltijd.
 4. Ron Gastrobar Indonesia: Dit restaurant is gelegen in de buurt van het Amstelpark en biedt een moderne interpretatie van Indonesische gerechten. Het heeft een chique interieur en is perfect voor een speciale gelegenheid.

Of u nu op zoek bent naar een traditioneel Indonesisch gerecht of een moderne interpretatie, deze restaurants bieden heerlijke opties in Amsterdam Zuid.

De wijk Amsterdam Zuid is de thuisbasis van een aantal uitstekende Indonesische restaurants, die dineergasten de kans bieden om de smaken en cultuur van Indonesië te ervaren

Indonesisch Restaurant Utrechtsestraat Amsterdam

De Utrechtsestraat in Amsterdam is de thuisbasis van een aantal uitstekende restaurants, waaronder enkele van de beste Indonesische restaurants in de stad. Hier zijn enkele van de meest gewaardeerde Indonesische restaurants.

Als u op zoek bent naar een Indonesisch restaurant in de Utrechtsestraat in Amsterdam, dan is Tempo Doeloe een goede optie. Dit restaurant bevindt zich op nummer 13 en is al meer dan 30 jaar een begrip in Amsterdam als het gaat om Indonesisch eten.

Tempo Doeloe serveert traditionele Indonesische gerechten, waaronder verschillende rijsttafels en gerechten zoals sate ayam en rendang. Het interieur van het restaurant is warm en gezellig, met donker houten meubels en traditionele Indonesische decoraties.

Naast het serveren van heerlijk eten, staat Tempo Doeloe ook bekend om zijn uitstekende service en vriendelijke personeel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het restaurant vaak vol zit, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

Als u op zoek bent naar een authentieke Indonesische eetervaring in het hart van Amsterdam, dan is Tempo Doeloe in de Utrechtsestraat zeker een bezoek waard.

Indonesisch Restaurant Amsterdam West

De wijk Amsterdam West is de thuisbasis van een aantal uitstekende Indonesische restaurants, die dineergasten de kans bieden om de smaken en cultuur van Indonesië te ervaren in dit diverse en levendige deel van de stad.

Als u op zoek bent naar een Indonesisch restaurant in Amsterdam West, dan zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Hieronder vindt u enkele suggesties:

 1. Kantjil & de Tijger: Dit restaurant is gelegen aan de Spuistraat en biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder verschillende rijsttafels en saté. Het heeft een gezellig interieur en is perfect voor een informeel diner met vrienden.
 2. Blauw: Dit restaurant heeft ook een locatie in Amsterdam West, nabij de Kinkerstraat. Het biedt traditionele Indonesische gerechten, waaronder verschillende rijsttafels en saté. Het heeft een modern interieur en is perfect voor een avondje uit met vrienden of familie.
 3. Toko Ramee: Dit restaurant is gelegen aan de Jan van Galenstraat en biedt een mix van Indonesische, Chinese en Surinaamse gerechten. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een snelle maaltijd.
 4. Sari Citra: Dit restaurant heeft ook een locatie in Amsterdam West, nabij de Mercatorplein. Het biedt een combinatie van Indonesische en Surinaamse gerechten. Het heeft een informele sfeer en is perfect voor een snelle maaltijd.

Of u nu op zoek bent naar een traditioneel Indonesisch gerecht of een mix van verschillende Aziatische gerechten, deze restaurants bieden heerlijke opties in Amsterdam West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *